Om, Om Shanti

15.02.2022
Harjoitin pitkästä aikaa valomietiskelyä. Kyse on Sathya Sain Look inside - kirjassa esiteltävästä meditaatioharjoituksesta, joka alkaa elävän kynttiläliekin katsomisella. Liekin valo laajenee sydämesi kautta Valoksi, joka täyttää vähitellen koko universumin - on mahdolliosuus saavuttaa ykseyden kokemus kaiken olevaisen kanssa. 

Olen tehnyt tätä harjoitusta vasta suhteellisen vähän aikaa ja vain muutamana kerran. Sen vuoksi oli yllättävää, että kun saavutin tuon ykseyden tunteen, tietoisuuteeni tuli hyvin vahvasti "sana" Om, vaikka sitä ei mainita itse meditatio-oppaassa. Toki tämä pyhä ilmaisu on tunnettu, mutta minut yllätti se vahvuus, jolla se "puski" huulilleni. Tahdoin vilpittömästi ja sydämestäni toistaa sitä muutaman kerran. Tein sen itselleni tyypillisesti laulaen.

 
Kun oli aika palata takaisin päivätietoisuuteen, huomasin sen olevan haasteellista, olin niin voimakkaasti Valossa, ykseydessä. 
Muistin maadoittumisen: Kuvittelin voimakkaiden juurien kasvavan jaloistani kohti äitimaan keskustaa. Juurien saavuttaessa mielikuvassani keskustan, huulilleni kirposi nyt "Om Shanti", aivan kuin rukouksen omaisesti.

Selvittelin meditaation jälkeen itselleni näiden spontaanisti huulilleni ilmaantuneiden sanojen merkitystä. "Om" ei xx:n mukaan ole oikeastaan sana, sillä se sisältää Kaiken, Kaikki sanat..., käsitän: "Om" = Yksi, joka sisältää Kaiken. "Om Shanti" tarkoittaa Rauhaa
Koska nämä molemmat sanat (sanayhdistelmät), tulivat tietoisuuteeni ilman,  että olin niitä etukäteen ajatellut lausuvani, tulee mieleeni, että niiden täytyy olla ihmiskunnan kollektiivisessa tajunnassa. Kun saavutamme kokemuksen, että kaikki on Yhtä, "kollektiivinen lipas" aukeaa ja pääset pyhistä sanoista osalliseksi.
Om, om Shanti 💛.